Att ha körkort som ung förälder till småbarn är viktigt, speciellt när barnen kommer upp i en ålder då det är fotbollsträningar här och teaterklasser där – men eftersom att körkortet är så dyrt kan det vara svårt som förälder att prioritera just körkortet.

körkort bilskola uppkörningVill man ta körkort idag är detta något man får vara beredd kommer kosta en slant och löftet som nuvarande stadsministern gav i sitt sommartal i Vasaparken om lättare och billigare körkort till unga, det dröjer. Det rapporterar Sveriges Radio. Detta är något som gör det hela ytterligare svårt för en ung familj, för i unga familjer finns inte samma ekonomiska stabilitet som i en familj där föräldrarna är mer till åren. Och något man nu därför talar om är hur körkortet faktiskt kommit att bli en klassfråga.

”De senaste 25 åren har andelen unga som tar körkort minskat dramatiskt. Sämst ställt är det bland de som har störst behov av att kunna köra bil. Forskarna misstänker att körkortet har blivit en klassfråga.” läs mer här.

Har man möjligheten att skriva in sig på en körskola är detta en värd investering, speciellt om man är förälder och det kan man göra här: http://www.ringensbilskola.se/korlektioner-stockholm. Men som citatet ovan är det inte alla som har möjlighet att göra detta. Vad rapporten visar, enligt Göteborgs Posten, är nämligen att det hela avgörs av varifrån man kommer och vilken utbildning man har. Och som ung förälder är det ofta just utbildningen som hamnar i lägre prioritet då barnen är viktigare, dock kan det vara bra att låta körkortet bli en prioritet då detta underlättar familjelivet – så vi får bara hoppas att regeringen gör slag i saken och infriar sitt löfte.