När det är dags för det efterlängtade dopet så är det inte bara en stund i kyrkan som det lockar till utan också första gången för många att få träffa det nykomna barnet. Det är nämligen hela släkten som ska bjudas och komma på dopet, efteråt är det ofta fika och presentutdelning, och det är här vi kommer in, med tips och råd inför det stundande dopet.

dopfoto

En dopgåva ska symbolisera barnets första tid i livet. Det kan vara ett smycke men också ett fint fotoalbum som ska fyllas med fina kort. Ja en dopgåva kan vara i stort sett vad som helst som passar till en liten baby. Med det menas dock inte att det bör vara vad som helst. Gåvan bör ha betydelse och ett värde, inte nödvändigtvis i pengar, men däremot som ett affektionsvärde. Ett halsband eller ett smycke som barnet kan ha när det blir äldre är alltid en fin present, det är dessutom något som följer med genom livet, så länge det passar. Men det finns en dopgåva som är ännu bättre och dessa gåvor hittar du hos bondeofsweden.

Den perfekta gåvan

Den perfekta gåvan hittar den som söker hos Bonde of Sweden. Där finns det mängder med fina och anpassade dopgåvor som man inte hittar någon annanstans. Exempelvis är det populärt att köpa små barnserviser som barnet kan äta på. Det är en praktisk gåva som samtidigt är väldigt kul för föräldrarna. Men det bästa och mest originella är förmodligen boken som man fyller i uppgifter om barnets första steg, dess första ord och roliga saker som barnet gör. Sådant som är kul i framtiden för både er som förälder att läsa med också för barnet såklart! Att veta exakt vad sitt första ord är det inte många som kan skryta med att de kan!